DAHLIA IN SPE

Unknown-4

Selv om denne vinteren nekter å slippe taket, har jeg tyvstartet på sommeren innendørs. Noen nye Dahliaknoller er kjøpt inn og de som har overvinteret er blitt tatt inn i varmen fra den uoppvarmede kjellergangen.

IMG_0760

De nyinnkjøpte så litt tørre og triste ut etter å ha vært fraktet og pakket inn i plast. De ble vekket til live etter dvalen ved å ligge 24 timer i vann. I mellomtiden monterte jeg ett BEDD til å forkultivere de innendørs i.IMG_0770

Bedet har hjul som gjør at det er lett å flytte på. Det er veldig praktisk, da det etterhvert blir kjørt ut på verandaen for å få seg noen soltimer. IMG_0776

For at det ikke skal bli for mye søl med vann inne, legger jeg plast og papp fra embalasjen fra bedet i bunnen.IMG_3655

Knollene trenger ikke dyp jord så det er ikke vits i å fylle i for mye jord i bedet. Dette gjør at bedet ikke er alt for tungt når det skal bæres ut i drivhuset, når faren for nattefrost er over. Da fyller jeg på mere jord.IMG_0782

Da er det bare å holde jorden fuktig og knollene vil spire snart._MG_2020-3527432566-O

Dahlia er en av mine favoritter og lyser virkelig opp i sommerens bed. Biene koser seg også med Dahlianes frodige blomster. Mangler du hage men har balkong, er det jo bare å la Dahliane bli stående i bedet.SONY DSCUtvalget av farger og former er enormt. Her er det bare å fråtse. Etterhvert blir knollene store og de kan deles. På den måten får flere planter av samme sort.IMG_2391

Jeg er klar for vår og sommer nå. Er ikke du?

 

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.