SOMMEREN ER HER!

I går den 18. mai, eklærte jeg for meg selv, at sommeren er her! IMG_0079

Til tross for alt regnet synes jeg nå at det er såpass varmt også på natten, at jeg satte ut plantene fra drivhuset. En god venninde spurte meg da vi hadde sommertemperaturer for en tid siden, om hun kunne sette ut de forkultiverte plantene. Aldri før etter 17.mai svarte jeg. Hun har takket meg etter det, da det jo har vært flere netter med frost og snø siden.IMG_0092

Men i går bestemte jeg meg for at nå kunne det være nok. Plantene skrek etter å komme ut og jeg ville  ha plass til å snu meg i drivhuset. Det gjorde godt.IMG_0078I beddet i rust, ble det satt forskjellige typer grønnkål, dill, persille, sitrongress og washabi. Beddet i galfan, forskjellige typer salat og bladbete. I det høye beddet skal jeg sette en squash.IMG_0086

Tomatene hadde fått så lange sideskudd at de klippet jeg av, å laget nye planter. En veldig smart og en effektiv måte å lage flere planter på.IMG_0096

De store tomatplantene ble pottet om og satt på plass i drivhuset, som ikke har innlagt strøm. Nå har de endelig perfekte forhold for å bære masse frukt.IMG_0098

Ruccolaen som har overvintert ute er frodig og flott. Faktisk mye finere nå enn den var i fjor da jeg satte den. Salvien bak har ikke klart seg. Det gjør ikke så mye da jeg har en som er ti år gammel og er stor som en busk.IMG_0087

Brønnkarse er en av mine favoritter i salaten og trives i vått klima. Her står den i en potte med bunn uten hull. Den må ikke tørke ut.IMG_0090

En annen favoritt i salaten er erteskudd. Den ble plantet ut og fikk klatrestativet hvor erteblomstene pleier å stå.IMG_0089Denne kjempe verbenaen som har overvintret i drivhuset ble glad for å komme ut. Planten er veldig kraftig og jeg kommer til å ta stiklinger av den slik at jeg får mange av den utrolig vakre planten. IMG_2431Her ser du den sammen med erteblomster. Den blir kjempehøy og blomstrer lenge.IMG_0097Da ønsker jeg sommeren velkommen og håper det snart har regnet fra seg. Jeg har hatt følelsen at selve syndefloden er her, enkelte dager. Kommer ikke varmen, må jeg fyre opp i peisen. God sommer!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til SOMMEREN ER HER!

  1. Bente Andersson Thorsrud sier:

    Hei ,det var et veldig fint drivhus.Hvor får man evt kjøpt et tilsvarende og hva koster det?
    MVH Bente A Thorsrud

Kommentarer er stengt.