VÅR I DRIVHUSET

IMG_1705.JPG

Selv om vinteren stadig holder stand i hagen, har våren inntatt drivhuset. I år har det vært en såpass varm vinter så vi har holdt drivhuset frostfritt med en liten termostat-drevet vifteovn.IMG_1706.JPG

Chilliplanten er nok blitt forsømt med vanning i det siste. Men jeg hadde gleden av å høste de siste chilliene i dag. Da er det bare å sette noen nye frø i jorda til årets avling. Vi har spist mengder hot chilli i vinter og i fryseren ligger det mengder.IMG_1707.JPG

En jordbærplante av det dekorative slaget har våknet til liv. I dag fikk den vann og gjødning. Fin start på våren.IMG_1712.JPG

I en av plantekassene ser det ut til at Kjempe Verbenaen har klart seg. Nye friske skudd er på vei. Disse plantene er litt vanskelige å få til fra frø så har jeg først noen planter prøver jeg å få de til å overvintre. Jeg tar stikklinger av plantene også. I fjor hadde jeg de inne for overvintring i huset og i år ser det ut til at drivhuset har gjort samme nytten. Hadde det blitt veldig kaldt ville jeg ha flyttet de inn.IMG_1713.JPG

Revebjellene har klamret seg fast til bunnen av plantekassen og har virkelig satt fart. Disse vil jeg flytte over i potter for å få noen tidlig blomstrende Revebjeller i hagen. Jeg bare elsker når plantene tar over og kommer opp de merkeligste steder. Ikke ugresset da.

IMG_1714.JPG

Så var det vinduenes tur. Med utstyret på bildet går vindusvasken i en fei.  Vips så var alle vinduene tatt. IMG_1716.JPG

Her er glassene til venstre vasket. Det er en så god følelse å slippe vårlyset inn og sette nye frø i jorda.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.