PLANLEGG SOMMEREN

IMG_5365

Jeg gleder meg som et barn til sommeren. Jeg elsker denne tiden hvor hagen får en siste puss før alt det grønne spruter ut. Jeg gleder meg enormt til å innrede hagen, terrassen og takterrassen med våre nye BEDD.

IMG_5399

Her hos Solfang er vi i gang med planleggingen. Dette bedet har samme størrelse som en pallekarm, det vil si 80x120cm. Fordelen med våre stålbed er at de har mye lengre levetid enn treveket på pallekarmen. Med et par av disse bedene kan du dyrke mye god mat, urter og prydplanter. Høyden på dette bedet er 25 cm. Her kan du dyrke salater, grønnkål, rødbeter, jordbær og andre favoritt-grønnsaker. Ønsker du å dyrke gulerøtter kan du plassere bedet direkte på bakken og løsne litt på jorden under bedet, for å oppnå ønsket dybde.IMG_1418

Ønsker du et større bed kan man bygge på med to sider, 120cm, slik at bedet måler 80x240cm. Det er en super størrelse for dyrking i hagen. Fordelen med høybed er at du får jorden opp fra bakkenivå. Om våren gir det behagelig jord-temperatur tidligere enn bed i bakken. Det gjør det enkelt å ha kontroll over gjødsling, jordkvalitet og ugress. Snegler er allergiske mot metall og bedene er preventive i seg selv mot snegler. Finner de mat et annet sted  velger de å ikke forsere det ubehagelige metallet.IMG_5375

Denne utgaven av bedene er en av mine favoritter. Inside/Out måler 40x12ox25cm. Her forkultiverer jeg dahliar fra februar. Da bedet er utstyrt med hjul er det enkelt å kjøre det inn og ut på verandaen. Jeg har sommerblomster i det om sommeren og om høsten planter jeg om høstens siste grønnsaker og kjører det inn. Slik har jeg salat, grønnkål og urter til langt utover vinteren. IMG_5388

Dette bedet skal jeg pryde takterrassen med. Jeg tenker meg minst fire stykker. Bedet har fått ekstra høyde, 40cm, og er laget med tanke på at større planter skal kunne overvintre på terrasser. Det måler 60x60x40cm og vintergrønne planter kan fint klare seg her i årevis. Du velger selv om det skal stå direket på bakken, ha bunn og hjul eller ben.IMG_5379

Jeg synes det er  like vakkert inne som ute. Så i år skal det endelig kjøpes inn noen store oliventrær som skal overvinter inne om vinteren. IMG_5368

Dette bedet er enten i galfan som gir en jevn sølvgrå farge eller pulverlakkert hvitt. Jeg tror også jeg skal ha et par av disse bedene utenfor inngangsdøren.IMG_5395

Du kan komponere dine egne bed også. Vi leverer lengdene 40/60/80/120cm  i 25cm høyde i galfan og stål som vil gi en rustikk, rusten farge som ser veldig fint ut i hagen.

Håper dette vil inspirere til en blomstrende sommer. Se vårt utvalg av bedene her:

http://solfang.no/kategori/hoybed/

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

1 svar til PLANLEGG SOMMEREN

  1. Emma sier:

    Vakkert 🙂

Kommentarer er stengt.