GJERDE PÅ RULL

IMG_3463

Disse praktiske og anvendelige gjerdene på rull blir produsert på en liten fabrikk i Frankrike. Jeg reiste dit i 2009 og fikk hilse på tre generasjoner av eiere. Starten til fabrikken var produksjon av tønner og den fikk jeg også innblikk i. Det var virkelig en reise tilbake i tid. De få maskinene som brukes i produksjonen er av gammel dato og sikrer derfor et solidt og godt produkt.IMG_1411

Solfang, mitt hagefirma, har solgt disse gjerdene fra 2008 og det er kun hyggelige tilbakemeldinger fra kunder. Kastanjetre er veldig sterkt og har lang holdbarhet. Uten noen form for behandling ligger det i holdbarhetsklasse 2. Det vil si samme klasse som mahogny,redwood og trykkimprengnert trevirke.IMG_0438

Dette er samme gjerde som over men fra da det ble satt opp. Jeg synes det er vakkert når grønn vegetasjon får spille med sammen med gjerdet. IMG_1403

Kastanjestokkene er snurret sammen med galvanisert ståltråd. Det er viktig at ståltråden er strammet ordentlig i mellom stokkene for å sikre lang levetid. Våre gjerder tåler å bli delt opp ved behov, uten at surringen går opp.

SONY DSC

Gjerdene er perfekte som avgrensing til f.eks kjøkkenhage eller til å lage andre små rom i hagen.

SONY DSC

Som en egen avdeling for kompost eller rundt en hønsegård.

SONY DSC

Rundt en hønsegård kreves det minste mål mellom stokkene som er 3,5 – 4 cm. Gjerdene er også perfekte til avgrensing for andre dyr. Kastanje inneholder mye garvesyre og det gjør at dyr ikke liker å gnage på det.

SONY DSC

Fargen blir vakker og sølvgrå etterhvert og det gjør at gjerdene  føyer seg naturlig inn i alle miljøer. Jeg har sett de brukt i Hyde Park, London og her på bildet, mellom Geitmyra matkultursenter og kirkegården ved Ullevål i Oslo.IMG_2544

Her er gjerde brukt som oppmyking og avgrensing til en nyetablert hage forann et ellers kjedelig industribygg. Her inntar de ansatte sin lunsj samtidig som de høster tomater, urter og annet grønt. Trivsel i hverdagen. IMG_1262

Her kan det dyrkes i fred for rådyr, katter og andre som kan finne på å rote i bedene. Kastanje er et klart alternativ til tropiske tresorter og trykkimprengnert trevirke. Det er derfor et overlegent alternativ for alle som er opptatt av miljø. Gjerdene er  PEFC-godkjente.IMG_1147

Gjerdet monteres enkelt til nedgravde stolper eller eksisterende gjerdestolper og kan raskt flyttes ved behov. Gjerdene kommer på ruller av 10 og 5 meter alt etter som hvilken høyde og bredde det er mellom stokkene. Se hele vårt utvalg og priserher:

http://solfang.no/kategori/gjerder-og-levegger/

 

 

 

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.