Hagebok på gang

Unknown-14

Det har ikke vært den helt store aktiviteten på bloggen i det siste. En av grunnene er at jeg og fotograf Yvette Rudlang Jansen, holder på med en bok. Arbeidstittelen er; Et år i Jeanettes hage. Vi er snart igjennom året billedmessig men en del skriving gjenstår.

Unknown-3

Yvette laget en høstsak for Norsk Hagetidend, i 2014 her hos Solfang. Den kommer på trykk nå i nr. 10 som utgis i oktober 2015. Vi ble raskt enige om hagen inneholder mye fint til alle årsider. Vi vil derfor ta for oss hvordan vi kan bidra til et godt hageliv i alle årets 12 måneder.

Unknown-9

I boken vil jeg blandt annet, fortelle om hvordan gjøsel bidrar til en frodig hage men også hva man skal være obs på i forhold til mengde og feil gjødslingstidspungt.

Unknown-10

Tilfredstillelsen det er å følge kretsløpet fra møkk (fra min egen hest) til deilig mat på bordet.

Unknown-7

Hvordan jeg samler frø fra blomster og grønnsaker til neste års blomsterflor og matauk.

Unknown-11

Hvike planter som tar over for hverandre slik at hagen alltid har noe til glede for øyet.

Unknown-2

Boken vil inneholde mange av Yvettes fantastiske bilder, dermed håper vi den vil inspirere også i årstider hvor «Armchair gardening» er den mest fornuftige hageaktiviteten.

Unknown-5

Vi vil også fremheve viktigheten av å ikke ha for striglet hage. Det å kunne sette seg ned og se på insekter, fugler og mangfoldet er et veldig viktig element i min form for hagebruk.

Unknown-6

Noen planter bruker mange år på å vise sitt virkelige potensiale, som syrinhortensiaen. To små pinner som sto uunnseelig mellom Rhododendroene har de to siste årene virkelig markert seg som en av hagens virkelige perler.

Unknown-4

Jeg vil fortelle om Dahlia og hvordan de oppbevares om vinteren. Litt jobb er det, men hva man får igjen når knollene får vokse seg store, kan ikke betales med penger.

Unknown-15

Vi er ofte litt for kjappe til å fjerne planter i forfall. De kan fungere yppelig som vinterdyner og samtidig er de en fryd for øyet.

Unknown-13

På høsten og tidlig på vinteren legger man grunnlaget for neste års blomsterflor. Samtidig er den klare, kalde luften full av helsebringende timer når de blir tilbrakt utendørs.

Unknown-8

Jeg forteller om hvor jeg har hentet inspirasjon fra og en og annen favoritt matoppskrift dukker også opp.

Vi håper på at boken skal inspirere og samtidig være et praktisk oppslagsverk en kan ha glede av i mange år.

Jeg kaster meg over skrivingen igjen slik at boken forhåpentligvis kommer ut våren 2016.

Jeanette

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

5 svar til Hagebok på gang

  1. Et høres ut som en interessant bok. Det blir spennende.

  2. Anita Simonsen sier:

    Gleder meg til den kommer:-)

  3. Lilleba Løkke sier:

    😊Er den ute nå .? Kan jeg kjøpe den på f eks Ark, eller må den bestilles fra Solfang ? Lilleba LøkkeL

Kommentarer er stengt.