NYTT DRIVHUS I JEANETTES HAGE

I nederste hjørnet av min 1,5 mål store tomt har vi hatt en kirsebærlund. Fuglene har nydt godt av søte kirsebær som har hengt alt for høyt til at vi har fått fatt i dem. Trærne var blitt alt for store. I høst tok jeg avgjørelsen, her skal det lages et nytt hagerom. Trefeller ble bestillt og en av to store eik på tomta måtte felles sammen med kirsebærtrærne. IMG_1453

Frem kom lyset og det gjorde fjorden også! Hvorfor hadde vi ikke gjort dette før! Trær har ofte en tendens til å bli hellige kuer. Eika ble angrepet av larver i bladene hver sommer og fremsto som temmelig grå og syk. Enda fikk den stå i mange år. Det føles også godt fordi vi har flere eiketrær og de har jo stått i fare for å bli smittet. Det blir spennende å se om utøyet har forsvunnet med eika. IMG_1509

I fjor begynte jeg å planlegge mitt eget drømmedrivhus. Mitt ønske var å få et drivhus med moderne preg og med store glassflater. Drivhuset skulle ikke være for prangende  men «lett» i uttrykket. Drivhuset skal fungere like mye som en utestue som et drivhus, og den nye delen av hagen skaper en perfekt plassering. Her er det godt med plass rundt og flott sjøutsikt.IMG_1511Den skrånede delen av hagen måtte renses og planeres ut.  Jeg valgte å lage to nivåer. På det øverste skal drivhuset stå og nedenfor skal den nye kjøkkenhagen annlegges. Det ble lagt duk i mellom jord og singel. Området var i tilleg til å være et kirsebærkratt også tilholdsted for den grusomme planten parkslirekne. Jeg har ført krig i mot den i de siste fem årene og det har vært litt av en kamp. Nå krysser jeg fingre for at dens siste dager er talte.

IMG_0097Kjøkkenhagen skal lages med disse høybedene og vanningssystem skal etableres. Det hele skal gjerdes inn med våre kastanjegjerder. Da kan grønnsakene få de beste forhold for å kunne vokse seg frodige og sunne. Med kastanjegjerdene rundt vil ikke rådyren kunne komme inn. Sneglene liker hverken singel eller å kravle på metall. Skulle de allikevel komme, setter jeg bare på en sneglekant på høybedet.544605_10152147671574919_50667104_n

Jeg jobber tett med drivhusprodusenten Gabriel Ash og de tente på min drivhusdrøm, og vi diskuterte oss frem til dette herlig drivhuset. Jeg er strålende fornøyd med løsningene vi kom frem til, og nå er drivhuset mitt under produksjon. Det beste av alt er at det blir lansert som en ny drivhusmodell hos Gabriel Ash og kan bestilles av kunder på vårparten. Kanskje det blir satt opp i Frankrike, Sveits, Holland, Danmark, Sverige og ikke minst i England. Vi har ennå ikke funnet passende navn på drivhuset. Kan du hjelpe oss?

Jeg hadde et forslag om «FJORD» men det mente den svenske agenten ikke ville slå ann der.IMG_1759

Det er ganske sprøtt å tenke på at om bare noen uker vil drivhuset stå her. Jeg gleder meg villt til drivhuset kommer og til å innrede det komfortabelt og samtidig praktisk. Følg prosessen med drivhuset og kjøkkenhagen her på bloggen.Skann

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Drivhus, Gjerder, Høybed, Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til NYTT DRIVHUS I JEANETTES HAGE

  1. Mette sier:

    Det kommer til å bli sååå bra!! For en fin del av tomten deres! Jeg foreslår navnet Effekt, på engelsk (the greenhouse) effect. Effekten i drivhus, masse varme og trivsel for vekster av mange slag 🙂

  2. Spennende og imponerende drivhusprosjekt. Det må være ekstra stas å lansere eget drivhus! Jeg regner med at du legger inn bilder etter hvert så vi kan se hvordan det blir. Gratulerer!

    • Tusen takk for gratulasjoner. Ja det er skikkelig gøy. Jeg kan nesten ikke vente med å få det satt opp. Huset kommer i slutten av mars, så jeg må smøre meg med tålmodighet noen uker til…. 🙂 Lover å fortelle om prosjektet her på bloggen.

Kommentarer er stengt.