HAGEDRØMMER

I denne mørke tiden går ofte tankene mine til hageopplevelser jeg har hatt i sesongen som var. Jeg vil gjerne dele noen av de med deg. Her er The Brewin Dolphin Garden som er designet av Cleve West. Den var på årets Chelsea Flowershow 2012.Hagen er omkranset av tradisjonelle grønne vegger og har brede stier av gjenbrukt sandstein. De høye stein-elementene som går igjen i veggene og ellers i hagen, skaper liv.
Hagen er formell og tidløs, moderne, men likevel tradisjonell. Det er brukt barlind og bøk til hekker og elementer.   En blanding av stauder og sommerblomster er med å skape  kontrast til de avkuttede formene.Hagens fargepalett inneholder hvitt, lime grønt og gult. Det røde og lilla er brukt for å skape kontrast. Dette synes jeg er utolig vakkert og jeg elsker de røde valmuene.Akeleien «Ruby Port» er fin å lage kontrast med.Kornblomsten «Black Ball» er vakker både som knopp og som utsprunget.
Den klare blå jomfrugrønn er en dekorativ blomst og det dillaktige bladverket skaper liv. Den er lett å dyrke. Frøene av jomfrugrønn kan spises, og blir ofte strødd på brød før det stekes og har en muskatlignende smak. Medisinsk virker frøene slimløsende.

Valmuen «Bridal Silk» skal i allefall dyrkes i min hage neste sommer……..

Reklamer

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Inspirasjon. Bokmerk permalenken.

2 svar til HAGEDRØMMER

  1. Siv sier:

    Røde valmuer er min favortitt: Skjør og sterk på samme tid, vakker.

  2. MarJE sier:

    Så mykje vakkert…nydelige bilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s