FULL FART I HØNSEHUSET


Etter vi tragisk nok mistet Blanca for noen uker siden, har nå hønsehuset fått nytt liv. Blanca som var sjefshøna med en meget sterk personlighet ble skadet av en katt i nabolaget. Jeg måtte til pers som den ansvarlig dyreeier jeg er og hentet frem øksa dagen etter overfallet. Hun hadde desverre brukket benet og en vinge. Jeg besluttet raskt å anskaffe noen kyllinger. Jeg har blitt anbefalt den opprinnelige Mexicanske Aracuana hønen. Du ser Frida fremst i bilde. Hun er uten stjert og skal legge  turkise egg om hun viser seg å være høne.  Jeg kjøpte henne sammen med Sol, som er jærhøne og kan kjønnsbestemmes allerede som kylling, hun spiser på bildet. Etter noen dager føltes det allikevel ganske tomt og Bjørk (voksen Jærhøne) og Klara gikk å sturet. Tenk om Frida er hane… da har jeg bare tre høner og de to voksne holder vel ut neste sesong. Nei nå må jeg ta skikkelig i. Så gikk turen igjen til Torils fugler på Svelvik.  http://www.torilsfugler.noDenne gangen kjørte jeg hjem med 5 kyllinger i pappesken. To Aracuanar til og enda en Jærhøne, en Rhode Island Red og den personlige Skånske Blomhøna, på bildet. Den ble døpt Blomma men tror nå den må døpes om til Iggy. Den viser nemlig klare tegn på at den er en hane. Han kommer farende mot meg for å beskytte de andre vettskremte kyllingene når jeg åpner døra til hønskehuset. Håper han blir en lugn og rolig hane som kan passe på hønene når den hersens katta kommer igjen.Den lille Rhode Island Red kyllingen har også personlighet og kommer til å bli den største av alle, som voksen. Hun er nok nederst på rangstigen nå men hun er langt i fra en pyse. Det er super gøy å følge med kyllingene og du kan nesten se de vokse fra time til time.Kyllingene kan ikke gå sammen med Klara og Bjørk enda så om natten blir kyllingene lukket inn i et marsvinbur. Nå løper de inn av seg selv bare jeg viser meg. De voksne kommer så inn og kan sette seg på vaglen og sove trygt ved de små. Jeg tror dette er en fin måte at de blir vant til å omgås med hverandre. Det står skrevet at kyllingene ikke kan settes sammen med hønseflokken før de er tre mnd gamle men jeg har tenkt å prøve etter 6 – 8 uker. Da er ikke kyllingene avhengige av varmelampe hele tiden. Jeg kommer til å sette inn et buskas i hønsegården som de små kan gjemme seg i om det blir problemer.En ting er helt sikkert og det er at hønsehold er en gøyal hobby. Krysser fingre for at jeg får en fin klukkhøne. Hvis ikke må jeg kjøpe en av Toril til neste år. Hun har mange fine hønsesorter, moskusender og en helt herlig and som heter Indisk løpeand. Den er nødt til å være modellen Walt Disney brukte til Donald Duck.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Høner og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til FULL FART I HØNSEHUSET

  1. Å, så kjekt med bilde frå hønsegården. Er det ein ting eg verkeleg kunne tenkt meg, er det å få nokre hagehøns. Hadde me berre hatt litt større plass… Men i alle fall kjekt å sjå at andre kosar seg med hønsehaldet.

Kommentarer er stengt.