HAGEBÆR

Ingenting smaker bedre enn bær fra egen hage.  Jeg inviterte mamman min på spinat og brokkoli pai med etterfølgende bærplukking. Det var mer enn nok til oss begge.Jeg kjøpte noen kvister med «Askerbær» for ca 10 år siden. De dekker nå en hel skråning og kommer med store, smakfulle bær. Vi rører de med sukker og fryser i posjonsposer slik at vi deilig søtt til isen igjennom hele året. Nå i høysesongen blir det servert bær med sukker og fløte på til dessert.Rips har blitt helt nødvendig i vårt kjøkken. Noen klaser fryses direkte og brukes til pynt og desserter gjennom vinteren men de fleste blir det laget gele av. Det smaker himmelsk både på brødskiva og til julemiddagen.Vi har fire busker og de gir mengder med bær. De som vi ikke gidder å rense blir det kokt saft på. Da bare presser jeg bærene tilsetter litt vann og sukker, koker opp. Siler saften og mmmmmm……På et par timer fikk vi denne vitaminrike fangsten. Nå venter jeg en ukes tid så plukker jeg inn resten. Takk for noen deilige timer sammen med mammaen min. Herlige høysommer! Nå gleder jeg med til bønner, tomater, agurker, pac choi og grønnkål. Sommersmil fra Jeanette

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.