ROSEFEBER

Selv om ikke sommervarmen er her skal jeg love for at rosenes overdådige blomstring varmer.Dette er et prakteksemplar av klatrerosen «Constance Spry». Denne er åtte år gammel og er over 2,5 meter høy.Årets blomstring overgår alle tidligere år. Jeg elsker klatreroser for de gir farge i høyden.En annen favoritt er David Austin rosen «Evelyn». Det er en buskrose og blir ikke så veldig høy. Den kommer med de mest perfekte blomster og for en eventyrlig duft.Her står hun sammen med den historiske «Boule De Neige». Den er som «Evelyn», vakker i alle stadier. «Evelyn» går i sjatteringer fra orange til lys aprikos. «Boule De Neige» starter med rødflammet knopp og folder seg ut med en helfylt hvit blomst.David Austin rosen «William Shakespeare» er også en favoritt. Den har vært min yndling i mange år. Men «Evelyn» er nå like stor favoritt for meg.Fargen på Rapsody in Blue er også ubetalelig. Husk å legg roseblader i vann og sett i kjøleskap. Slik kan du nyte smaken av roser i flytende form. Kaker kan pyntes med rosenblader og pynt opp inne med buketter av sommerblomster og roser. Hurra, nå er det overflod!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

10 svar til ROSEFEBER

 1. Så fine! Vi har nettopp plantet aprikosfargede Claire Renaissance(buskrose). Hvor mange år tar det før de er i veksthøyden (1-1,5 m)?

  • Hei Monica. Gratulerer med en meget vakker rose. Den skal relativt raskt nå denne høyden. Høsten i år eller neste sommer bør den ha etablert seg fint!

 2. Anneli sier:

  Austin roser er favoritt! Selger du slike som på bildene dine?

 3. Tins Rose sier:

  Det er til å forstå at du har rosefeber…aldeles praktfullt hos deg.
  Jeg skulle likt å ha den høye klatrerosen din, Constance Spry, to år på rad har jeg
  plantet den, men den har dødd begge gangene. Så i år har jeg ikke prøvd. Det er
  også veldig koselig at du nevner det med roser i høyden, for det skrev jeg nylig om
  i et innlegg. Kos deg med de vakre rosene dine.

  • Hei Tins Rose. Takk for hyggelig melding. Constance Spry`en står inntil en gammel eik hvor vi har fyllt opp masse stein rundt, pga nivå heving. Så egentlig sjønner leg ikke helt hvorfor den er blitt så utrolig stor og frodig. Kanskje et tips kan være god drenering?

 4. Nydelige roser du har Jeanette! William S må nok vurderes for hagen her.
  Kjempehyggelig at du er med og deler roseglede 😀

 5. Hei Anne. Takk for melding. Ja roser blir jeg mere og mere glad i! Ja William S. kan jeg varmt anbefale:-)

 6. Så mange flotte roser du har! 🙂 «Evelyn» var sjelden vakker, og med en nydelig farge!

Kommentarer er stengt.