BLÅ

I hagen er det den blå fargen som er dominerende i disse dager. Den kuleformede alliumen er iøyenfallende og dekorativ. Det har sneket seg inn en hvit og en rosa trepeon i bildet.Denne stauden fikk jeg av en nabo for mange år siden og jeg vet faktisk ikke navnet. Er det noen som kan hjelpe meg?Sammen med alliumen er det rhododendronen som virkelig gir hagen de blå bølgene. Biene stortrives og det er full konsert i sum-dur over alt.De vevre irisene vaier i vinden.Geraniumen er en villig og god bunndekker.Ridderspore med rhododendron i bakgrunnen.Disse stemorsblomstene har frødd seg fra i fjor og har funnet en perfekt plassering under hagebordet. Nå er det snart rosene, revebjellene og peonenes tid.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til BLÅ

 1. Anneli sier:

  Blå blomster er foretrukket av bier og humler. Og nydelig og mange dufter deilig ❤ Flott blogg du har, søte bilder 🙂

  • Hei. Takk for svar på hva planten heter. Tror det er Prydsvinerot. Prunella selger vi frø til hos Solfang og den har kke helt de samme bladene. Nå ble jeg klokere, tusen takk!

 2. Kevin Robert sier:

  Hei Jeanette, jeg tror den blå stauder du viser her ligner veldig på Prunella (Self-Heal på engelsk)
  Masse fint bilder du har her 🙂

 3. Den blå stauden heter Prydsvinerot på norsk . Fikk den selv som avlegger for mange år siden , nå pryder den opp flere plasser i hagen. Veldig fin å dele og gi videre .

Kommentarer er stengt.