INSPIRERT AV ASIA

Jeg var på Chelsea flowershow i fjor og ble helt betatt av den Koreanske hagen » Emptying one`s mind» laget av Hae-Woo-So. Etter det har jeg i det stille gått å planlagt min egen hagfeflekk inspirert av denne konsept-hagen. I den skal en kunne sitte å tømme tankene og fylle de med naturens  kunstverk. Jeg har en nordvendt skråning utenfor huset hvor det er lite jord og sol. Jeg bygget kanter av torvblokker for å kunne holde på jord og fukt i bedene. Disse skal kles med mose etterhvert. Noen steiner er samlet og er plassert rundt i hagen. Jeg er ikke helt fornøyd med plassering enda men mannen min har fått i oppdrag å finne flere mosegrodde steiner som skal plasseres etter prinsippet med  3, 5 eller 7 sten samlet i grupper. Jeg kommer nok til å stable rundt på steiner etterhvert som plantene vokser til.En hvit løyntnanshjerte gjør seg godt med sine yndige blomster og vakre bladverk.Plantelisten er som følger: blå valmuesøster, kongelys, løyntnanshjerte, steppesalvie, geranium, geum, akeleie, revebjelle, hosta, ormeteig, strutseving  og prydgress sortene Miscanthus sinensis var. purpurescens, Calamagrostis acut. Karl Forester, Calamegrostis acut. Overdam, Carex morrovii Ice Dance.Flere skatter fra skog og hei skal samles inn og plasseres i bedet etterhvert. Nå gleder jeg meg først til at plantene skal vokse til så jeg får se hvor mye mere plass jeg har å rutte med. Gøy at et problem i hagen kan forvandles til glede for sjelen.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til INSPIRERT AV ASIA

  1. Trine Marken sier:

    Så fint det blir! Jeg holder også på med å lage nye bed og har tenkt å bruke torvblokker til å bygge opp litte grann. Mitt spørsmål er hvor har du fått tak i torvblokkene dine? Jeg har ringt litt rundt her i Østfold, men jeg synes de er så veldig dyrt! 95,-kroner for 1 torvblokk. Det må vel finnes noe billigere?

    • Hei. Jeg kjøpte mine torvblokker hos Torvhandelen på Fjellstrand (Nesodden. De kostet 98,. pr. stk og da tror jeg ikke de engang tok vanlig fortjeneste for de. Så torvblokker koster litt men de er gøyale å forme hage og bed med. 🙂

Kommentarer er stengt.