DRIVHUSET I APRIL

I drivhuset er det full vår og det spirer og gror.Violene er godt i gang.  Jeg har sådd en svart og en klar blå sort. Jeg er veldig glad i disse flittige blomstene som står hele sommeren. Når man har mange planter gjør de vakre små blomstene seg virkelig godt.Erteblomstene er på full fart oppover klatrestativet og jeg ser frem til å oppleve en helt ny sort Cupani. Den er oppkalt etter munken som tok den med seg til England på 1600 tallet. Jeg har før vært glad i to andre historiske sorter, Matucana og Painted Ladies. De har ikke fullt så store blomster som de mere moderne sortene men de dufter derimot mye mere.Den hvite valmuen Cheekers skal få en flott plassering i min hvite, måneskinns hage. Den er en staude å skal forhåpentligvis følge meg i mange år.Verbenaen er ikke særlig stor enda men skal nok snart ta fatt på voksingen, den skal bli mellom 150 – 200cm. Den er blitt en god følgesvenn og jeg gleder meg til å få menger av planter i år. Her en liten smakebit. Dahliaknollene er tatt frem i lyset og begynner å spire. De skal få litt jord rundt seg en av dagene også.På hyllen spirer Cosmosen, en hvit, rosa og orange sort. Får aldri nok av denne florlette, blomsterike planten. Tomater og agurker har nå kommet i jorda mens grønnkålen, pac choi og bladbeten står for tur.I kjøkkenhagen får jeg god hjelp til gjødsling og rensing av ugress frø. Snart må jeg nok stenge døren hit, for mine små frøkner. Slik at grønnkålen som skal bli høst og vintermat til hønene, kan vokse seg stor og frodig sammen med de andre grønnsakene. For en herlig tid. Ønsker du å så frø kan du se på mitt frøutvalg her: http://www.solfang.no/kategori/fro/

Nå har jeg registrert meg på <a href=»http://bloggurat.net/minblogg/registrere/e5f520ce6bb47dbd0d2d5ca99a608045e28bed9a»>Bloggurat</a&gt;.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Drivhus. Bokmerk permalenken.

1 svar til DRIVHUSET I APRIL

  1. Tilbaketråkk: Vår og det gror! « LilleLam's Blog

Kommentarer er stengt.