URBAN HAGEDRØM

For en herlig tid, nå kan vi sitte lunt og varmt foran peisen å la oss inspirere til den salige vår- og sommersesongen som ligger foran oss. Jeg sitter og ser på bilder fra i fjor og klekker ut ideer til sammenplantninger og fargetoner til årets bed. Kom over bildene fra min favoritt «Urban Garden» på Chelsea Flowershow i mai. Hagen er designet av Jamie Dunston og heter Winds of Change.Den lette og løse beplantningen har en bakgrunn med et industriellt uttrykk, inspirert av vindturbiner. Materialene som er brukt er gjenbruksmaterialer. Gjerdet er bygget av gammel plank fra gymsaler og tennishaller. Skuret er bygget av gjenbruksstålplater og har en innebygget bålplass. Et skap til de små redskapene er et gammelt viktoriansk pengeskap. Jeg elsker denne lekenheten og miksen av stilarter. Se f.eks denne sammenplantningen med bl.a prydgress, trollius og stjerneskjerm. 

Her følger planteliste: Alchemilla Erythropoda, Silene Fimbriata, Sedum chocolate, Anthriscus sylvestris ravenswing, Salvia Endless Love, Prunus serrula tibetica,  Astrantia Roma,  Astrantia Moulin Rouge, Trollius Alabaster,Calamintha White Cloud, Nepeta clarkeii, Calamagrostis Karl foerster, Deschampsia Goldtau, Silene Dioica Purple Prince, Nepeta subsessilis, Seseli libanotis, Dianthus Kim, Verbascum Cherry Helen, Verbascum Sierra Sunset, Alchemilla Mollis, Sanguisorba Mensiesii, Saruma henryi, Polygonum Purple Fantasy.De stramme bjerkene med blodrøde stammer er utrolig dekorative til de florlette blomstene. Frekt å herlig. Har du en liten bakgård eller takterrasse er det bare å sette i gang.

Jeg har selv en uinnredet takterrasse som skriker på å bli møblert. Dennen hagen kommer helt klart til å være en stor inspirator. Men det blir et prosjekt for 2013. Jeg liker å tenke langsiktig og la ting overmodne før jeg setter i gang. Da har jeg erfart at brikkene faller utrolig lett på plass. I år skal butikken til Solfang.no få nytt tilbygg.Tror du jeg gleder meg?

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til URBAN HAGEDRØM

  1. Hanne sier:

    Jeg kunne grusomt godt tenke meg dette huset inntil vestveggen min som bare er stygg og kjedlig! Du er heldig 🙂

    • Ja jeg gleder meg villt. Håper å få plass til en hagebenk og bord sammen med appelsin og oliven treet mitt! I hovedasak skal det være plass til planter og annet hageutstyr som skal selges! Tror det kan bli rå-fint 🙂

Kommentarer er stengt.