NYTT HØNSEHUS

Hurra!  Hønsehuset er ferdig og hønene flyttet inn i ettermiddag. Nå sitter de fint på vaglen ved vinduet med både lys og varme. Huset er plassert nedenfor vinduet på kontoret. Nå kan jeg bare reise meg å titte rett ned i gården.

Under huset er det 40cm åpning og på bakken under huset er det et tykkt lag med sand. Her vasker hønene seg. Stigen krevde litt øvelse å komme opp i før i dag, men da mørket senket seg og lyset var tent inne, skal jeg si at de fant veien inn. Åpningen er 30x 30cm.

Huset er isolert med 10cm rockwool. I taket henger en varmelampe for at vannet ikke skal fryse og for at at hønene ikke skal fryse kammen sin, hvis det blir veldig kaldt. Hønene skal ut hver dag nå i vinter. Den praktiske hengende foreren tar mye mat og hønene klarer ikke å velte den. Bak har vi to rugekasser. Den ene ble inviet med en gang. Bjørk var så verpeklar rett etter at hun hadde flyttet inn. Jeg forsto at noe var på gang,  så jeg fikk løftet henne inn i kassen. Hun la seg rett ned og noen minutter etter lå det varmt, fint egg i kassen.

Vaglen er plassert ved vinduet som er sydvendt. Her kan de sitte å kikke ut og se morgenlyset gry.

En stor luke i hovedveggen gjør at rengjøring og foring går lett. Bakken i hønsegården har fått et tykt lag med halm. Her kan hønene sparke og finne frø og kanskje en mark slik de gjør når de er frittgående. Nettingen rundt gården er gravd 30cm ned i bakken og rundt har vi lagt en rad betongheller. Da bør ikke uønskede dyr klare å grave seg inn. Da er det klart for en ny luksus-tilværelse for Blanca, Clara og Bjørk. Jeg fant et flott blogginnlegg som inspirert meg til utformingen av hønsehuset mitt. Takk til http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2011/02/hnsehold-i-hagen.html

Klukk, klukk, klukk.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

13 svar til NYTT HØNSEHUS

 1. Lysthagen sier:

  Så fint hønsehus, rene luksus hotellet for høner. Håper du får masse egg, nå når hønene får så bra innkvartering. 🙂

 2. Stein sier:

  Så flott hønsehuset ble! Her vil nok de få et veldig godt liv! Den foringsautomaten var jo kjempefin! Hvor har du kjøpt den?
  Ha en riktig fin høstuke!

 3. Takk for hyggelige komentarer. Foringsautomaten er kjøpt på Furasjeforretningen på Sagene. Den kostet 220,- For en hyggelig butikk det er, her får man virkelig følelsen av gamle Oslo! Du får kjøpt halm, for og utstyr.
  Er virkelig vedt et besøk:-) Adresse: Maridalsveien 148, 0461 Oslo. (like ved Sagene lunsjbar)

 4. op sier:

  Heisann, jeg har planer om å lage et hønsehus på denne størrelsen. Hva er målene på huset? Hvor mange høner kan man ha i dette huset?

 5. Linn haugen sier:

  Hei. Sikkelig fint hønsehus. Har du en mal? Eller laget dere det selv?

 6. Takk. Har laget det selv. 🙂

 7. Inger H. sier:

  Så koselig hønsehus! Nå har jeg/vi hatt høns siden juli i år, med hønsehus bygget etter inspirasjon fra deg😁 Seks høner og en herremann (som forøvrig har det som plomma i egget;) tripper rundt på plenen selv i de 5 kuldegradene vi har idag! De går ut og inn som de selv vil på dagtid (har montert kuldedør av PVC-strimler så varmen holder seg godt inne), luka lukkes bare om natta. Utrolig koselig med høns, og kjempegøy med egenproduserte egg – vi får mer enn vi klarer å fortære selv, så det vanker litt på naboene også😋

 8. Mona K sier:

  Hei. Vi er en familie som er i startfasen av å få oss høner. Vi skal tegne vårt eget hus. Ble inspirert av ditt innlegg. Ser du har matstasjon. Klarer hønene seg noen dager alene med mat på matstasjon?

Kommentarer er stengt.