HAGEN I DAG

Min favoritt plass i hagen er rundt drivhuset. Det første jeg gjør hver morgen er å ta en tur inn i huset, åpne opp dører og vinduer, så sjekke at alle plantene har det bra. For tiden tar jeg stikklinger fra pelargonene og lager nye planter. Noen spede lavendelplanter er også i ferd med å etablere seg fra frø. Jeg har aldri forsøkt å så lavendel, så det er spennede.

I disse regnfulledager er det godt å ha en tørr og lun krok i drivhuset. Drikke en kopp kaffe og så tilbake til mere nyttig gjøremål.  Her inne har jeg følelsen av å være ute.

Min favoritt rose, David Austinrosen  William Shakespear, blomster for annen gang. Den fyller området rundt drivhuset med berusende duft og harmoniske farger. Jeg er innom den flere ganger hver dag. Den blir også plukket inn i vaser. Den har virkelig overgått seg selv i år og kommer med et vell av nye knopper.

Her er en ny favoritt, stjerneskjerm med floks og solhatt bak.

Kjøkkenhagen bugner. Det har ikke vært mange dagene jeg har vært nødt til å vanne i år. Et par omganger med hønsegjødsel og litt luking er alt  arbeide den har krevet. Jeg høster inn mangold, ruccola, prydbønner, blomkarseblader, poteter, squash og ringblomster. Det er mye å få igjen for en temmelig liten innsats.

Her står Dahlia Bishop of Canterbury med det utrolig vakre og mørke bladverket, den orange pyntekorgen Polidor, floks og solhatt.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

1 svar til HAGEN I DAG

  1. Elin sier:

    Veldig koselig og inspirerende:)

Kommentarer er stengt.