MATKULTURSENTER FOR BARN

Vi var med å feire åpningen av Geitmyra i går. Et viktig og sprekt prosjekt. Her kan barn bli kjent med hvordan frukt og grønnsaker vokser. De kan også lære å lage mat av råvarene.

Gården og beliggenheten er fantatastisk. Midt i Nordre Gravlund og vedsiden av Ullevåsykehus i Oslo. Stiftelsen er stiftet av superkokk Andreas Viestad og han har med seg et profesjonellt og engasjert lag.

For oss i Solfang er det en stor glede å ha levert Kastanjegjerde til inngjerding av hele eiendommen. Vi synes det ser veldig fint ut. Gjerdet har allerede høstet mye posetiv omtale. Riksantikvaren måtte godkjenne det og stillte seg meget posetiv til valget av gjerde rundt gården fra midten av 1700-tallet.

Til og med komposten som gir den beste gjødsel til senere grøder, er blitt omkranset med kastanjegjerde. Andreas Viestad sa også at etter at gjerde ble satt opp ble huset mere synlig. Jeg mener at et gjerde rundt en eiendom er med på å gjøre hagen til et forlenget rom rundt huset.

Her bugner det i grønnsaksbedene og vi ble veldig misunnelige på raden med epletrær som er plantet mellom bedene og gjerde. Det er en plassbesparende og effektiv måte å dyrke deilige epler på. Søndag 11 September er det åpen gård fra kl. 13 – 16. Tema er Epler. Les mer her: www.geitmyra.no

Takk for denne gangen Geitmyra. Vi kommer tilbake.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til MATKULTURSENTER FOR BARN

  1. Kjempeflott at de har brukt kastanjegjerdet, og spennende at Riksantikvaren synes det passet. Et flott uformelt gjerde, som er tydelig men ikke påtrengende.

    Geitmyra matkultursenter er virkelig et spennende konsept, skal bli spennende å følge med på hva de får til 🙂

    Og gratulerer med flott artikkel i Aftenposten i dag! kjempeartig 🙂

Kommentarer er stengt.