NYBAKT HØNEMOR

Familien her på Nesodden fikk torsdag kveld 3 nye medlemmer. Unghønene Blanca, Clara (hvit og brun italiener) og Bjørk som er en Norsk Jærhøne. De første to døgnene var de temmelig forskremte. Men i går og i dag er de begynnt å bli riktig så husvarme.

Nå tror de jeg er mammaen deres og hver gang jeg kommer ned til hønsehuset, kommer de stormende ut fra den innerste rugekassen. Ofte har jeg med mat og da blir det feststemmning.

Mais er en stor favoritt sammen med Dansk rugbrød. De piper som små kyllinger enda og må nok bli betraktelig større før de begynner å legge egg. Planen er at de skal bli frittgående men foreløbig synes jeg de er litt små i forhold til katter ol. Det blir vel jeg som først må ta meg en tur i luftegården.

Etter mat er det full fart i sandkassen og opp på utevaglen. Noen raske løpeturer og brusing med fjør. Dette er blitt min nye «favorit waste of time». Jeg er helt fersk på området så jeg tar gjerne i mot tips.

Sommerhilsen fra Jeanette

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til NYBAKT HØNEMOR

 1. victor dahle.dahles antikk sier:

  Hei jeg heter victor dahle og bor på svinesund østfold ,så din repotaje i aftenposten ,gikk deretter inn på nettet .Jeg har hat noen frittgående høns i noen år samt en hane .Den kjørte jeg over ved en feiltagelse og fikk meg en fin ny for fjorten dager siden .Denne lykken ble kortvarig da min hane var i slosskamp me en grevling.Derfor blir min hane avlivet denne uke ,skadet låret .Det jeg ser på din hønse innhengning er at du bør ha et 1 meter gjerde helst nedgravd av type hagegjerde som grevlingen ikke biter over.Mine høns overnattter i trærne ,noe ikke hanen gjorde på natten defor ble den tatt.Grevlingen spiser alt som er på bakken som hønsene ikke har spist,så i ditt område vil jeg tro du har dette dyret..Jeg driver med antikviteter og brukte ting på svinesund så er det rekvisitter du er på jakt etter kan jeg ha dette eller skafffe.Har solgt mye tønner,kasser ,baljer,hjul og vogner til det formålet du selger i gjennom tidene,men veien er omlagt så nå har kundene ikke så lett for å finne meg
  Vennlig hilsen
  victor dahle
  tel 69195190

  • Hei Victor. Takk for tips til hønsehold. Jeg skal ha hønene inne i en redsapsbod og lage en skikkelig hønsegård rundt. Så det lille hønsehuset blir et sommerhus som kan flyttes rundt.
   Reven var innom allerede første kvelden så de er nok lokalisert av rovdyrene i området. Ellers er det gøy med høner.:-)

Kommentarer er stengt.