KJØKKENHAGEN PÅ PLASS

Jeg har fått en ny favoritt plass i hagen. Etter fem minutter her inne forsvinner stress og tankene faller på plass. Kjøkkenhagen har ligget brakk noen år men nå har den fått gjerde og port.

De gamle rosene elsker gjerde de har fått å lene seg til. Høyden på kastanjegjerdet er 1,5m. Mot naboen i bak-kant er gjerdet 2m og blir en fabelaktig klatrevegg for bønner og sukkererter.

I bed en, har jeg ringblomster, en dahlia, luftløk og prydbønnen Painted Ladies. Den smaker utsøkt, smørdampet som forett. Den blir også dyrket for sine vakre blomster. Skal vise de senere. I bed to har jeg markjordbær, rucola, Lollo Rosso salat og broccoli. I bed tre har jeg rødkål, squash og markjordbær.

Luftøken er en av mine favoritter. Den kommer med de første skuddene tidlig i mai og smaker som vårløk. Dekorativ er den også med de nye løkene midt på stengelen.

Her ser du mitt sorte gull, som varmkomposten lager. Her går prosessen fort og som jordforbedrer er den topp. Næringsrik er den og gir en pangstart for vekstene i kjøkkenhagen. Jeg kan varmt anbefale kjøkkenhage på terrassen eller i hagen.

Til glede for kropp og sinn!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til KJØKKENHAGEN PÅ PLASS

 1. Blomsterguri sier:

  God løsning du har på kjøkkenhagen din. Nyttig for rosene og det andre som vokser i kjøkkenhagen. Samtidig som det blir rekreasjon for deg. Jeg blir helt «misunnelig» på den komposten din. På tide jeg skaffer meg en! Ha en fortsatt god helg!

 2. Takk for hyggelig melding. Ja en slik varmkompost gjør at det går helt sport i å få alt nyttig i den. Man får god jord på en billig måte. Ønsker deg en riktig god sommer!

  • Bente Brynildsen sier:

   Kjempekoslig og inspirerende. Det lyser hageglede lang vei 😉 og noen timer med godt arbeide

 3. Vibeke sier:

  hei, hvor kjøper du kastanjegjerdet?

Kommentarer er stengt.