VÅRENS BED BLIR TIL SOMMER OG HØSTBED

Vårens tulipanbed har virkelig vært et skue men varer ikke evig. Det var med vemod vi renset opp i bedene i går. På bildet Mariette og Webers Parrot.

Hovedbedet var jeg spesiellt fornøyd med. Fra front Tres Chique, Queen of Night, den nye Mistress Grey og Allium.

I det nye staudebedet som ble etablert høsten i fjor, ble det også satt tulipanløk. Her ser du Angelique i front.

Line, Solfangs medarbeider og gode hjelper er i gang med å ta opp løken så det kan bli plass til plantene som skal blomstre utover sommeren og høsten.

Vi fjerner frøkapselen fra tulipanen, da går næringen i bladene til løken og ikke til å lage frø. Resten blir lagt til tørk under huset. De blir så satt tilbake i bedene etter dahliane/georginene har bukket under for frosten.

Nå skal allium og peoner pryde bedene til pyntekorg (som jeg har sådd fra frø og som blir store blomstrende busker), dahlia (som har blitt forkultivert i flerbrukskurver) og bønner tar over blomsterprakten. Jeg elsker denne vekselbruken av bedene. Slik har vi blomstrende bed fra starten av mai til slutten av oktober.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til VÅRENS BED BLIR TIL SOMMER OG HØSTBED

 1. Kjersti sier:

  Fantastisk 🙂

 2. Kari sier:

  Så vakkert! 🙂

 3. ragnhild krog sier:

  Tusen takk for en inspirerende nettside!Jeg blir veldig inspirert av fargevalgene dine her! Nå er høsten her og nye tulipanløker skal snart i jorden. Slik jeg forstår deg, setter du dem i jorden etter at georginene har tatt kvelden. Godt tips for NÅR det skal skje, har lurt litt på det.
  Hilsen Ragnhild

Kommentarer er stengt.