BEDKANTER / HØYBED

Hagelivet er blitt en lek med bedkantene av hassel. Min hage som i utgangspungtet er en naturtomt kan lett formes og større deler blir raskt en kultivert oase.

Dette bedet ble laget sent på høsten i fjor. Nå gleder jeg meg til å få en ny frodig plett i hagen.

Bedkantene er 25 cm høye og er 150cm lange. Jeg kjøper armeringsjern (50cm) på trelasten og slår et ned i hver enda av bedet. Innsiden av bedkanten kler jeg med barkduk. Dette holder jorden på plass i bedet, samtidig som det beskytter kanten for fukt.

Så er det bare å fylle i ny næringsrik jord og planter. Fordelene med et høybed er mange. Jorden blir varmet opp tidlig om våren og plantene kommer raskere i gang. Bedet er enkelt å holde rent for ugress og snegler. Her har du oversikten!

Vips så ser hagen mere velstellt ut og jeg kan love deg at her trives plantene. Jeg har et større prosjekt på gang og skal fortelle deg om det utover våren og forsommeren. Solfang.no har fått inn disse bedkanten på lager. Nyt mai-helgen!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til BEDKANTER / HØYBED

  1. ninni sandvik sier:

    dette ser genialt ut!

  2. mia sier:

    Verkligen en vacker kant, passar säkert extra fint på en naturtomt. Det ser rent och ryddig ut hos dig. Så ser man ju lång väg att blommorna trivs 🙂

Kommentarer er stengt.