ERTEBLOMSTER

Jeg simpelthen elsker erteblomster «Sommerens Ballerina» og sår flittig hele vår og sommersesongen. Jeg var veldig tidlig ute med å så i år og den første ladningen står allerede en meter høy. Jeg gleder meg til vakker blomstring og eventyrlig duft!

Legg frøene i vann over natten før du så de. Da får de trukket godt med vann og spirer lettere og raskere.

Når spiren har fått første bladsett bør man knipe av stilken over bladsettet. Slik du ser jeg har gjort på spiren lengst til venstre. Da får du kraftigere planter og flere skudd.

Gi planten noe å klatre i, vann og gjødning. Så vil du etter noen uker ha de vakreste, velduftene blomster. Det er bare å plukke til buketter og la duften fylle sommerboligen.

Matucana eller Cupani er en av de første erteblomstene som kom til England på 1700 tallet med en munk fra Sicila. Blomstene er ikke så store som på de moderne sortene men duften overgår det meste.

Jeg sår nye erteblomster hver 14 dag igjennom hele sesongen. Slik har jeg blomstrende ertbomster til langt ut i Oktober mnd. Til høsten sår jeg den hvite White Supreme, den lyser så fint opp i høstmørket. Krukken er nå satt ut for at plantene skal bli kraftigere. God ertesommer!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.