PIL I HAGEN

Nå er telen gått og det er den beste tiden for å lage gjerder, huler og andre ting av levende pil i hagen. På bildet ser du et klassisk Belgisk-gjerde som er dobbeltflettet.

Etter noen uker og godt med vann, vil gjerdet se slik ut. Fordelen med et flettet gjerde av pil er at du får et grønt gjerde som holder seg slankt i bredden. Dette er en fordel hvis du ikke har for stor plass. Ligger hagen inntil en vei vil også pilen ta av for støv og bråk. Pilen setter ikke rotskudd.

En annen populær ting å bruke levende pil til er å lage huler eller lysthus. Disse er perfekte i barnehager/skoler eller i hagen. På bildet har vi laget to huler med en tunell i mellom. I løpet av natten hadde russen dekorert hulene med hestehov. Så en kjærlighetshule ble dette.

På bildet ser du hvordan stemmningen er inne i tunellen. Pil er flott til å lage rom i hagen. Her kan man forme runde rom med innganger og tuneller. Bare fantasien setter stopper.

Her har jeg laget søyletrær i krukker. De skal stå ute hele året og formklippes i toppen.

Skulle dette friste, arrangerer jeg kurs her på Nesodden den 7 og 8 mai fra klokken 10.30- ca 15.00. Da lager vi en hule, et gjerde og et snurretre som du får med hjem. Hvis du er innteressert send en mail til shop@solfang.no og du vil få tilsendt informasjon.

Vi selger pil i lange lengder som er klare til å settes i jorda. De må hentes her hos Solfang. De krever 25 – 30 cm jorddybde og mye vann i perioden røttene etableres. Pilen tilpasser seg de fleste jordsmonn og forhold etter dette. Ønsker du å dyrke pil selv, sender vi pilestikklinger med posten. Bruksanvisning følger med. http://www.solfang.no/kategori/pil/ 

Pil er gøy!

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.