DRIVHUSET VASKET OG KLART

 Da er det vasket og renset opp i drivhuset. Det ble så fint! Lukten av cedertre og lavendelsåpe er en ren fryd i min nese. Nå er våren virkelig her.

Lavendelsåpen fra Durance er et «must» nå som våren er her. Da blir det vårrengjøring hjemme, i butikken, drivhuset og på stedet vårt i Danmark. Jeg gleder meg til tur dit i påsken og å fortelle deg mere om dette fantastiske stedet på Læsø.

I helgen har jeg sådd Pyntekorg/Cosmos som jeg er nødt til å ha mengder av hver sommer. Jeg gleder meg spesiellt til en ny sort vi har fått inn i år, Versailles Tetra.

Jeg kommer til å lage en egen sak om Pyntekog/Cosmos og om fordelen av å så den selv. Litt jobb med forkultivering men til gjengjeld har du blomstrende busker med dillaktige blader helt til frosten kommer. En trofast og tøff plante som er lett å lykkes med. De tåler å stå i halvskygge og skal ikke gjødsles.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til DRIVHUSET VASKET OG KLART

 1. Blomsterguri sier:

  Så greit å få rengjort drivhuset. Nå er våren kommet! Cosmos bipinnatus «Purple er sådd og priklet. Sådde mange i fjor også, men aaaltfor tidlig. Det ble fullt i drivhuset før jeg kunne plante de ut 🙂

 2. Jeg har sådd alt for mange Cosmos i år. Tre pakker og det er vel ca 400 planter. Kan kanskje selge noen når det lir på. Mååååå bare ha mange. Blir vel nødt til å utvide med flere høybed.

 3. Else T sier:

  Å, så flott drivhus du har. Eit slikt kunne eg og ha likt å ha, berre til kos og gode stunder, på ein regnfull dag, eller ein litt vindfull kjøleg kveld. Eg har og eit drivhus, men det er heilt og fullt eit produksjonshus. Cosmos er og ei «må ha plante», vert meir og meir glad i den. Passar inn overalt, fin både i potte, bed og i vase på stovebordet.

 4. Bente sier:

  Så deilige vårsysler!
  Og, nydelige Cosmos Pyntekorg du har sådd!

  Klem fra Bente

Kommentarer er stengt.