RÅDYR I HAGEN

Hjelp! Vi har rådyr-tråkk i hagen. De spaserer rett utenfor vinduet mitt her på kontoret  hver dag. På vinterstid synes jeg det er hyggelig, men når våren kommer og det begynner å bli nok å spise i skogen, synes jeg de kan holde seg der. Ingenting er så forsmedelig som å komme ut en morgen og alle tulipanene er snauspist og det akkurat i de de skal springe ut. Eller at rosene og erteblomstene er pent plukket og fortært. Jeg har prøvet å holde rådyrene unna med såpe, blodmel og urin men uten særlig suksess.

Men fortvil ikke, det finnes råd. Du kan velge planter som ikke rådyrene spiser. Jeg vil legge ut en liten liste over noen av disse. Ellers har jeg selv hatt stor suksess de siste årene med å lage et usynlig gjerde med Revira. Noen små lekakuler som strøs som et gjerde rundt det arealet man ønsker å beskytte. Middelet virker i fire måneder og jeg sover godt hele natten. Les mer her: http://www.solfang.no/produkt/revira_mot_radyr/

Løkvekster rådyr ikke liker: narcisser, allium (bildet over), perleblomster og scilla.

Blomster rådyr ikke liker: sibirvalmue, peon, kongelys, løyntnanshjerte, lupin, ridderspore, pyntekorg, revebjelle, kuletistel og lavendel.

Urter rådyr ikke liker: oregano, timian, salvie, mynte og malurt.

Spiselige planter rådyr ikke liker: rabarbra, solbær, markjordbær, jordskokk og ruccola.

Planter rådyr ikke liker: humle, gravmyrt, buxbom, hasselurt, lammeøre, thuja, bregner, kaprifol og bambus.

På bildet ser du en bambus som er en av mine absolutte favoritter (den er også vintergrønn) og et søyletre av pil. Trenger du flere tips, kan du gå inn her: http://www.nhm.uio.no/fagene/botanikk/karplanter/anti-raadyr/stauder.html

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

8 svar til RÅDYR I HAGEN

 1. Kari sier:

  Takk for tips!

  Kari 🙂

 2. Så flotte bilder du viser.
  Vi har flere rådyr som holder til i hagen hele vinteren, våren og sommeren.
  Så når endelig tulipanene kommer frem, går det ikke lenge før det kun står stilker igjen…

  Takker så mye for tipsene dine. De skal prøves!
  Ønsker deg samtidig en fortsatt fin kveld.
  Line

 3. Takk for hyggelig melding. Håper tipsene vil fungere! Alt vel! Jeanette

 4. Nooria sier:

  Jeg skal snart ta turen ned for å kjøpe to esker Revira av deg. Det funket som bare det i fjor, og nå kan jeg endelig satse på roser og tulipaner.

 5. Kjersti sier:

  Hei 🙂
  dette forstår jeg ikke… jeg har lest flere steder at Thuja er livretten til Rådyr, men her skrives det at de ikke liker det???? Hjelp, hva skal jeg tro?

  Saken er at jeg kunne tenke meg å plante thuja for å mate rådyrene med 🙂

 6. Østfolds rådyr spiser både perleblomst, scilla, timian og hasselurt med god apetitt.

 7. Tilbaketråkk: Rådyr liker ikke allium – TANTE GRØNNS HAGE

Kommentarer er stengt.