Den store Dahlia/Georgine dagen.

I går ettermiddag kom knollene fra Holland. Nå lukter det jord og vår på glassverandaen hos Solfang. I dag har jeg og Kari pakket og fått sendt ut masse bestillinger. Herlig.

Nå i ettermiddag har jeg funnet frem noen sorter til meg selv. Jeg har i første omgang valgt: Dahlia Seduction en lilla og søt sort. Dahlia Bishop of Canterbury, den er dyp violett med halvdoble blomster. Sjokolade Cosmos, en herlig plante som blomstrer hele sommeren og dufter sjokolade. Anemone De Caen «The Bride», de har jeg aldri prøvet før men skal komme med enorme mengder blomster utover høsten.

Det er relativt tidlig å forkultivere knoller. De har det bedre i jord med passe fukt enn å ligge i pose å tørke. Så har du planer om å handle inn knoller så husk å få de i jorda relativt raskt etter du mottar dem. En annen fordel er at du forlenger blomstringstiden. I morgen vil jeg vise deg hvordan jeg planter dem.

Om Jeanetteshage

Grunnlegger og daglig leder av Solfang.no. En av landets ledende nettbutikker for deg som er opptatt av det som spirer og gror.
Dette innlegget ble publisert i Jeanettes dagbok. Bokmerk permalenken.

6 svar til Den store Dahlia/Georgine dagen.

  1. Kari sier:

    Skal bli spennende å følge bloggen din. Jeg har masse å lære når det gjelder hagestell. Mitt største problem er at vi har haugevis med rådyr i området. Har du noe tips over hvilke blomster og planter som rådyrene IKKE liker? 🙂

  2. Så gøy, har du fått deg hageblogg 🙂
    Gleder meg til å følge med videre!

  3. Følger bloggen din fremover. Er usikker på om det funker når jeg har blogspot. Enklere hvis du får opp en følger sak som man kan klikke seg inn på. Du ser den blant annet på bloggen min. Velkommen til å titte innom:)

  4. Hei Mette. Jeg er ikke helt klar over hva du mener med «følger sak» Kan du være snill å gi meg et tips slik at bloggen kan fungere optimalt?

Kommentarer er stengt.